• Maandag

  10:00 - 18:00

 • Dinsdag

  09:30 - 22:00

 • Woensdag

  09:30 - 22:00

 • Donderdag

  09:30 - 18:00

 • Vrijdag

  09:30 - 22:00

 • Zaterdag

  gesloten

 • Zondag

  gesloten

Spraytan-vijfhuizen-haarlemmermeer
Spraytan

spraytan vijfhuizen

Het hele jaar door een gezonde, natuurlijk bruine teint met spraytan!

Vanaf heden bieden wij een extra service in onze salon aan. Je kan je nu laten spraytannen bij ons. Binnen 10 minuten heb je een lekker zongebruinde uitstraling. Met ons spraytan-apparaat brengen we een bruiningslotion aan op de huid op basis van cacao.

Spraytanning is de meest effectieve sunless bruiningsmethode. De kleuring blijft tussen de 7 en 10 dagen behouden op de huid, wanneer je deze goed verzorgt. Het liefst met de bijpassende producten van Eco by Sonya, zoals Coconut Bodymilk om te hydrateren en voor onder de douche de Coconut Mint Bodywash of de Lemongrass Cleansing Foam. Deze producten zijn verkrijgbaar bij ons in de salon.

Spraytan: eco by sonya

Sonya Driver haar zus werd gediagnosticeerd met een melanoom op slechts dertig jarige leeftijd. Toen ging zij opzoek naar een veilige manier om bruin te worden zonder zon. Tijdens haar onderzoek kwam ze erachter dat er ook in alledaagse cosmetica enorm veel kankerverwekkende stoffen zitten. Zij was door de diagnose bij haar zus absoluut niet bereid om die stoffen te verwerken in haar producten. Zo werd het biologisch gecertificeerde bedrijf geboren. Na jaren van onderzoek, heeft ze de eerste lijn met tanning producten ontwikkeld die werd gecertificeerd door de Organic Food Chain onder de Australische regering.

Dit is de hoogste certificering die een product kan krijgen. Wij hebben een tan die binnen 2 uur ontwikkeld deze kan voor bijna alle huidtypes. Voor de extreem droge en probleemhuiden hebben wij ook een speciale tan, deze kunt u afspoelen na 2-4-6-8 uur, zo kunt u zelf beslissen hoe intensief u de tan wilt. Alle tanning producten zijn op basis van natuurlijke producten als cacao en fruitsoorten, daardoor zal u nooit oranje kleuren. Welke tan u ook kiest Eco tan by Sonya beloofd u de mooiste, geloofwaardige tan.

100% natuurlijk. 100% veganistisch. 100% BEAUTIFUL.

spraytan-vijfhuizen-eco-by-sonya-driver
spraytan-vijfhuizen-eco-tan-1 spraytan-vijfhuizen-eco-tan-2

spraytan voordelen

Spraytanning kent vele voordelen ten opzichte van de zon en zonnebank:

Geen versnelde huidveroudering

Geen verhoogd risico op huidkanker

Geen beschadiging van de huid

Geen uitdroging van de huid

Oplossing voor mensen met een zonneallergie

Geen pigmentatie

Geen verbranding van de huid

spraytan behandeling

VOOR DE SPRAYTAN

Losse kleding: draag donkere en loszittende kleding en ondergoed. Na een wasbeurt is de kleding weer schoon.

Scrubben: scrub de huid 24 uur vóór de spray tan sessie. Let wel op dat de scrub OLIEVRIJ is. Scheren en waxen kan tot 42 uur voor de sessie.

Make-up/Parfum: verwijder alle make-up voordat spray tan wordt aangebracht. Oogmake-up mag eventueel blijven zitten.

Douchen, baden & zweten: wacht een uurtje met een spray tan behandeling wanneer men gedoucht, gezwommen of gesport heeft. De spray hecht zich het beste aan een licht zure huid.

Manicure, pedicure, kappersbezoekjes steeds voor de spraytan.

Crème en/of lotion: het gebruik van bodylotion, crème en parfum wordt op de dag van de sessie sterk afgeraden.

spraytan-behandeling-vijfhuizen

NA DE SPRAYTAN

Douchen en/of baden: Stel douchen, baden, zwemmen en sporten even uit. De ontwikkelingsduur is 2 uur, 4 uur of 6 uur. Gebruik in de ontwikkelingstijd ook nog geen bodylotion, deodorant en andere producten of basis make-up (lippenstift, mascara en oogpotlood mogen wel). Probeer overmatige transpiratie door bijvoorbeeld sporten, direct na de spray tan te voorkomen.

Bij het douchen of baden: is een bruine verkleuring van het water zichtbaar, dit is louter overtollige lotion. Dit gaat niet ten koste van de bruine teint. Na het douchen is het aan te raden de huid deppend af te drogen.

Gebruik ZEEP-VRIJE of OLIE-VRIJE producten die je huid op een milde manier reinigt zonder de tan eraf te strippen, zoals de Eco by Sonya Lemongrass Cleansing Foam of de Coconut Mint Body Wash.

Onderhoud en hydrateer de gebruinde huid (twee keer per dag) met een hydraterende bodylotion (zeker geen olie!), zoals de Eco by Sonya Coconut Body Milk. Met een goede hydratatie zal de teint langer mooi blijven! (Gebruik zeker geen producten van Dove of Nivea.)

Lingerie: na de behandeling mag men tijdens de inwerkperiode (2 uur of afhankelijk van welke spray tan men kiest) geen BH dragen om strepen te voorkomen.

Lingerie: na de behandeling mag men tijdens de inwerkperiode (2 uur of afhankelijk van welke spray tan men kiest) geen BH dragen om strepen te voorkomen.

spraytan: veel gestelde vragen

Is spraytan schadelijk voor de huid?

Nee, het is eerder verzorgend. Het product is goedgekeurd door de FDA, is hypoallergeen, ontwikkeld op basis van NON-GMO’s en Gecertificeerde Biologische kruiden, bloem- en fruit extracten. De bruine tint in de spraytan producten zijn afgeleid van Super Food Cacao (chocolade).

Waarom wordt men bruiner van een spraytan dan van zelfbruinende producten?

De concentratie DHA (de werkzame stof) in zelf-bruinende producten die men vindt bij de drogisterij ligt rond de 3 tot 5%. Het percentage is bij professionele Spraytanning vloeistoffen veel hoger, namelijk 8% tot 18%.

Wordt men oranje van spraytan?

Nee, absoluut niet. In Eco by Sonya producten worden geen kleurstoffen gebruikt waardoor men onnatuurlijk bruin worden. Helaas zijn er nog wel salons die werken met producten die synthetische kleurstoffen bevatten. Door de toevoeging van kleurstoffen krijg je een onnatuurlijke oranje tint.

Krijgt men vlekken van spraytan?

Nee, strepen of vlekken na spraytan is niet gebruikelijk. De kleur wordt geleidelijk aan minder. Wel moet er rekening gehouden worden met het feit dat de huid het grootste orgaan van ons lichaam is. Hormonen (menstruatie – zwangerschap) overmatig alcohol en/of medicijngebruik hebben invloed op ons (lichamelijke)gestel. Bij een zeer klein percentage (1%-5%) kan daarom de huid anders reageren op spraytan.

Stinkt het (product)?

Nee, de tanning heeft uiteraard wel een geur die je ruikt tijdens en even na de behandeling. Na de eerste keer douchen is de geur overigens weg.

Hoelang blijft de kleur aanwezig?

De kleur van de spraytan blijft gedurende 7 à 10 dagen, daarna zal deze vervagen. De verzorging van de huid en ook het huidtype van de klant spelen hierin een grote rol.

Kun je zwemmen, intensief sporten of naar de sauna?

Dit kan, de kleur zal in dat geval echter sneller vervagen. Direct na de behandeling (tot ca. 8 uur daarna) is teveel transpireren ook af te raden, de tanning werkt namelijk enkele uren na de behandeling nog door.

Is spraytan voor iedereen geschikt?

Ja spraytan is voor iedereen geschikt, met uitzondering van mensen met open wondjes of met speciale medicatie. Mocht men een erg gevoelige huid hebben en vaak een allergische reactie geven op nieuwe producten, dan is het aan te raden om een proefstukje op je arm te laten sprayen.

Is spraytan geschikt tijdens zwangerschap?

Omdat zonnebaden afgeraden wordt in verband met een zwangerschapsmasker, is spraytanning juist perfect. Voor de zekerheid wordt spraytanning niet toegepast tijdens de eerste drie maanden van de zwangerschap. Hier is geen wetenschappelijk onderzoek naar gedaan of dit wel of niet schadelijk. Is de klant langer dan drie maanden zwanger dan is sprayen ideaal. Let wel: raadpleeg bij twijfel altijd een deskundige.

Kan men na een spraytan behandeling in de zon?

Ja, men kunt daarna zonnen. Echter, spraytan beschermt je niet tegen de zon. Gebruik altijd factor 30 om je huid tegen schadelijke stralingen te beschermen.

Trouwen; hoeveel dagen van tevoren is het beste een spraytan te nemen?

Om alle risico’s te vermijden is het beste om 2 à 3 dagen voor een bruiloft een spraytan te nemen. Dan is de teint op haar mooist, en men loopt ook geen risico op vlekken op de kleding.

Welk effect heeft spraytan op cellulitis en littekens?

Cellulitis en littekens, zijn vaak wat lichter op de huid dan de rest van je lichaam. Een kleurtje kan ervoor zorgen dat cellulitis en littekens minder zichtbaar worden. Breng met een wattenschijfje wat spraytan vloeistof aan op de huid waar men extra camouflage nodig heeft. Laat het eerst goed drogen. Vervolgens spraytannen zoals gebruikelijk.

En hoe zit het met vitiligo en spraytan?

Spraytan kan helpen om de zichtbaarheid van vitiligo te minimaliseren. Breng met een wattenschijfje wat spraytan vloeistof aan op de huid waar men extra camouflage nodig heeft. Laat het eerst goed drogen. Als de huid nog niet bruin genoeg is, herhaal deze stap nog eens. Vervolgens spraytannen zoals gebruikelijk.

spraytan-vijfhuizen-veel-gestelde-vragen-2 spraytan-vijfhuizen-veel-gestelde-vragen-1

Staat je vraag er niet tussen en wens je meer informatie? Neem dan contact met ons op, we staan je graag te woord. Je kunt natuurlijk ook direct een afspraak maken!